Leefgemeenschap Westerwijk

Wonen met een missie: dat is wat wij als bewoners van Westerwijk doen. Deze vacature is een uitnodiging om ook hier te komen wonen met een missie, want in onze christelijke leefgemeenschap komen er dit jaar verschillende plekken beschikbaar! We zijn op zoek naar mensen (alleenstaanden, stel, gezin) die willen meedenken, meeleven en meedoen in een christelijke woongemeenschap. Er komen dit jaar vanwege meerdere verhuizingen verschillende typen woningen vrij. In onderstaande tekst kun je lezen hoe je je interesse kenbaar kunt maken en hoe het proces in elkaar steekt.
Op een fantastische locatie, midden in de Amsterdamse Baarsjes aan de Admiraal de Ruijterweg komt er dit jaar woonruimte vrij. Het gaat om woningen in het monumentale pand ‘Westerwijk’. Momenteel is het nog onduidelijk welk type woning er precies vrij gaat komen en wanneer.
Architect Jantzen ontwierp Westerwijk in de Amsterdamse Schoolstijl. In 1926 werd het gebouw in gebruik genomen als wijkgebouw van de Petruskerk. Bijna honderd jaar later is er nog steeds een gemeenschap van gelovigen.
LEEFGEMEENSCHAP
Als leefgemeenschap zoeken we elkaar geregeld op om bijvoorbeeld samen te eten of in de tuin van Westerwijk te zitten en houden we wekelijks een avondgebed, hoewel momenteel zeer beperkt door de corona-maatregelen.
Op dit moment bestaat de leefgemeenschap uit een aantal volwassen en kinderen in verschillende samenstellingen: gezinnen, een stel en alleenstaanden. Als leden van deze leefgemeenschap onderschrijven we de visie van wonen met een missie. Kort gezegd houdt deze visie in dat we samen God zoeken en we ons praktisch inzetten voor de projecten van Kerk in Westerwijk. In ons visiedocument Wonen met een missie hebben we hier meer woorden aan gegeven. Van de nieuwe bewoners vragen we commitment in lijn met deze visie.
KENNISMAKEN?
Normaal gesproken zijn er genoeg mogelijkheden om aan te schuiven bij een van de activiteiten van Westerwijk. Helaas is dit door omstandigheden in deze corona-tijd niet mogelijk. Op de website, onze Facebook-pagina en in dit filmpje kun je een indruk krijgen van de mensen, activiteiten en de sfeer in Westerwijk. Voor meer informatie, vragen en/of opmerkingen kun je contact opnemen met Arjen Boersma, zie onder.
SOLLICITEREN
Hopelijk ben je enthousiast geworden en lijkt het je mooi om onderdeel van onze leefgemeenschap te worden. Als dat zo is vragen we je een motivatie in te dienen in de vorm die het beste bij jou past (brief, filmpje o.i.d.). In die motivatie zien we graag aandacht voor de volgende onderwerpen:
  • Beschrijving van jezelf (of jullie)
  • Reactie op wonen met een missie:
    • Wat spreekt aan, wat vind je lastig, spannend? Waarom wil je wonen met een missie?
    • Heb je een idee op wat voor manier je je zou willen inzetten? Wat past bij je?
Graag ontvangen we je sollicitatie! Zodra er nadere informatie is over woonruimte die beschikbaar komt, laten we dit uiteraard aan je weten. Ook zullen we dan bekendmaken hoe de procedure precies gaat verlopen.
CONTACT
Onze website is www.westerwijkamsterdam.nl en onze Facebook pagina https://www.facebook.com/Westerwijk/.
Je sollicitatie kun je sturen naar Arjen Boersma, beheerwesterwijk@gmail.com. Voor vragen kan ook gebeld worden: 0616920196.