Leefgemeenschap Westerwijk is op zoek naar nieuwe bewoners!

Wonen met een missie: dat is wat wij als bewoners van Westerwijk doen. Deze vacature is een uitnodiging om ook hier te komen wonen met een missie, want in onze christelijke leefgemeenschap komen twee plaatsen vrij! We zijn op zoek naar studenten in de laatste fase van hun opleiding/young professionals. In onderstaande tekst kun je lezen hoe je je interesse kenbaar kunt maken en hoe het proces in elkaar steekt.

Op een fantastische locatie, midden in de Amsterdamse Baarsjes op de Admiraal de Ruijterweg 152-2, bieden wij woonruimte voor twee verschillende personen te huur aan. Het gaat om een appartement dat behoort tot het monumentale pand ‘Westerwijk’. Het appartement beslaat ongeveer 95 m2, waar tot voor kort 3 studenten in woonden. De huurprijs per persoon zal ongeveer 400 euro (exclusief gas/water/elektriciteit) per maand bedragen.

Architect Jantzen ontwierp Westerwijk in de Amsterdamse Schoolstijl. In 1926 werd het gebouw in gebruik genomen als wijkgebouw van de Petruskerk. Bijna honderd jaar later is er nog steeds een gemeenschap van gelovigen actief in Westerwijk, namelijk Kerk in Westerwijk.

KERK IN WESTERWIJK

Kerk in Westerwijk is een vanuit de PKN erkende pioniersplek. We zijn een vorm van christelijke presentie in de stad. Met activiteiten als buurtmaaltijden, speelgroepen, zondagse vieringen, Kliederkerk en onze jaarlijkse kerstspeurtocht willen we van betekenis zijn in de buurt. Nieuwsgierig naar wat je kunt verwachten? Bezoek dan onze website en bekijk bijvoorbeeld ons filmpje!

LEEFGEMEENSCHAP

Pioniersplek Kerk in Westerwijk is groter dan de leefgemeenschap, maar onze community is er onlosmakelijk mee verbonden. Daarnaast zoeken we elkaar als leefgemeenschap geregeld op om bijvoorbeeld samen te eten of in de Westerwijk tuin te zitten en houden we wekelijks een avondgebed. Op dit moment bestaat de leefgemeenschap uit vijf jonge gezinnen met in totaal 12 kinderen, een stel en drie alleenstaanden. Als leden van deze woongroep onderschrijven we de visie van wonen met een missie. Kort gezegd houdt deze visie in dat we samen God zoeken en we ons praktisch inzetten voor de projecten van Kerk in Westerwijk. In ons visiedocument Wonen met een missie hebben we hier meer woorden aan gegeven. Van de twee nieuwe bewoners vragen we commitment op wekelijkse basis bij tenminste 1 activiteit van Kerk in Westerwijk, en een hart voor leven in een leefgemeenschap.

KENNISMAKEN?

Normaal gesproken zijn er genoeg mogelijkheden om aan te schuiven bij een van de activiteiten van Westerwijk. Helaas is dit door omstandigheden in deze Corona-tijd en de zomer niet mogelijk. Op de website, onze Facebook-pagina en in dit filmpje kun je een indruk krijgen van de mensen, activiteiten en de sfeer in Westerwijk. Voor vragen, opmerkingen of bezichtiging kun je contact opnemen met Maria Brinkhuis (zie onder).

SOLLICITEREN

Hopelijk ben je enthousiast geworden en lijkt het je mooi om onderdeel van onze leefgemeenschap te worden. Als dat zo is vragen we je een motivatie in te dienen in de vorm die jou het beste past (brief, filmpje o.i.d.). In die motivatie zien we graag aandacht voor de volgende onderwerpen:

  • Beschrijving van jezelf
  • Reactie op wonen met een missie
    • Wat spreekt aan, wat vind je lastig, spannend? Waarom wil jij wonen met een missie?
    • Heb je een idee op wat voor manier je je zou willen inzetten? Wat past bij je?

Graag ontvangen we de sollicitatie voor of uiterlijk op donderdag 16 juli. Op 19 juli laten we weten of we je uitnodigen voor een gesprek met leden van de leefgemeenschap en op welke avond. De gesprekken voeren wij graag op 23 en 24 juli. Op 27 juli zullen we bekendmaken wie onze nieuwe buren worden. De verwachting is dat je vanaf augustus 2020 je nieuwe woning kunt betrekken, uiteraard rekening houdend met omstandigheden als opzegtermijn van vorige woning.

CONTACT

Onze website is www.westerwijkamsterdam.nl en onze Facebook pagina https://www.facebook.com/Westerwijk/. Je sollicitatie kun je sturen naar Vincent van Hartingsveldt en Maria Brinkhuis via maria.brinkhuis@gmail.com. Voor vragen kan ook gebeld worden: 0638304565.